Daniela Catona, născută în 1967 la Timişoara, a studiat artele vizuale la Cluj-Napoca şi este în prezent lector la Facultatea de Arte, Universitatea de Vest Timişoara. Este doctorand în cadrul aceleiaşi universităţi, cu o teză pe tema prezenţei/ reprezentării antropomorfe în performance şi cyberspace. Este membru al fundaţiei FORMAT şi administrator al listei de mailing nettime-ro.
Eduard Constantin, născut în 1977 la Ploieşti, este artist vizual stabilit la Bucureşti şi în Belgia. Din 2003 este co-editor şi designer al revistei online de artă contemporană e-cart, iar din 2005 este membru fondator al Asociaţiei E-cart.ro.
Mădălin Geană, născut în 1981 la Ploieşti, este inginer IT stabilit la Bucureşti. Lucrează din 2002 în cadrul departamentului Managed Services al S&T Romania. Din 2003 este administrator web şi consultant tehnic pentru revista e-cart, şi este unul dintre membrii fondatori ai Asociaţiei E-cart.ro.
Dilmana Iordanova, născută în 1975 la Vidin, şi Mihaela Kavdanska, născută în 1976 la Blagoevgrad sunt artiste bulgare cross-media, care trăiesc şi lucrează la Bucureşti din 1994. În ultimii ani au activat pe scena românească de VJ ca VJ Dilmana şi VJ Mika sau împreună drept KOTKI Visuals. În 2004 au fondat Festivalul AVmotional – prima întâlnire din România pentru proiecte audio-video, care a devenit în 2006 Platforma AVmotional pentru proiecte audio-video.
Matze [Cristian Stanciu], născut în 1968 la Bucureşti, este unul dintre membrii experimentaţi ai scenei electronice din România. A început să lucreze ca producător radio şi DJ la radio Nova22 în 1992. În 1993 a fost producător audio la radio Europa Liberă. Este co-fondator al Yama Studios în 1996, unul dintre studiourile importante de producţie audio din România. Împreună cu Electric Brother şi DJ Vasile a înfiinţat formaţia NSK în 1998. Cristian Stanciu este de asemenea unul dintre fondatorii Blanos Distruzos în 2001, Aievea în 2002 şi Shukar Collective în 2004. În ultimii doi ani a lucrat la producerea concertelor live ale grupului Shukar Collective în turneul european al acestuia. În prezent este producător al emisiunii Zona Liberă, difuzată la radio Guerrilla în Bucureşti.
Valentin Panduru, născut în 1976 la Bucureşti, lucrează ca studio manager la BBC Romania şi conduce Asociaţia Alternativ, o organizaţie non-guvernamentală proaspăt înfiinţată. A lucrat ca reporter şi redactor pentru multe posturi radio din Bucureşti, precum Delta RFI, Uni-Plus, Total, Radio Europa Liberă, Europa FM. În 2004 a iniţiat website-ul platformă alternativ.ro, care găzduieşte din 2006 şi postul de radio online Alternativ.
Joanne Richardson, născută la Bucureşti, a crescut la New York şi este stabilită la Cluj şi Berlin. Este autoarea a numeroase eseuri pe temele mişcărilor sociale, post-comunismului, muncii imateriale, copyleft-ului, mediilor tactice, istoriei avant-gardelor, filmului şi video-ului experimental în Europa de Est. Este fondatoarea Asociaţiei D Media în România, un NGO pentru producerea şi diseminarea culturii digitale. Este editoarea revistei online Subsol, şi a două cărţi, Anarchitexts: Voices from the Global Digital Resistance (Autonomedia Press, NY, 2003) şi Geert Lovink: Cultura Digitală (Idea, Cluj, 2004). În prezent lucrează la o carte despre mitologiile internetului.
Florian Schneider, născut în 1967 la München, este realizator de filme şi teoretician media, stabilit la München. În ultimii zece ani a participat la un nivel atât teoretic cât şi practic într-o serie de proiecte legate de implicaţiile regimurilor de graniţă postmoderne. Este unul dintre iniţiatorii campaniei KEIN MENSCH IST ILLEGAL (nimeni nu este ilegal) la documenta X în 1997 şi a unor proiecte derivate din acesta, precum "noborder network" şi platforma online KEIN.ORG. Recent a fost curatorul proiectului de performance multimedia "DICTIONARY OF WAR" şi al "SUMMIT - non-aligned initiatives in education culture" (cu Irit Rogoff). În prezent lucrează la proiectul IMAGINARY PROPERTY, o serie de texte, filme şi instalaţii video de cercetare pornind de la întrebarea "What does it mean to own an image? [Ce înseamnă să deţii o imagine ?]". Din 2006 predă teoria artei la academia de artă KIT din Trondheim (Norvegia). Este membru al programului de doctorat "research architecture" din cadrul Goldsmiths College, Londra.
István Szakáts, născut în 1968, este artist new media şi regizor de film, stabilit la Cluj. Deţine o diplomă universitară în arte vizuale (2003) şi o alta în ştiinţele computer-ului (1992). Predă discipline legate de cultura digitală în cadrul Departamentului de Cinema, Media şi Televiziune din cadrul Universităţii Babes-Bolyai din Cluj.
István Szakáts a regizat şi editat peste 200 de filme scurte, producţii TV şi proiecte de artă media. Este membru fondator şi preşedintele Fundaţiei AltArt. Rariţa Szakáts, născută în 1975, lucrează ca manager pentru arte şi politici culturale în Cluj. A absolvit Universitatea de Arte şi Design din Cluj (2003) şi deţine o diplomă în jurnalism de la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj (1997). În ultimii zece ani a lucrat în domenii precum democraţia şi drepturile minorităţilor, media şi cultură, în cadrul unor diferite organizaţii non-guvernamentale: Fundaţia AltArt, Centrul de Resurse pentru Diversitate Etnoculturală, Fundaţia Soros pentru o Societate Deschisă. Rariţa Szakats face parte din echipa creativă AltArt şi este directoarea executivă a fundaţiei.
Tim Wolff, născut în 1976 în Dumbrăveni (Elisabethstadt), trăieşte la München din 1990. În 2006 şi-a luat diploma la Academia de Arte Frumoase din München, pe care a urmat-o ca student al lui Olaf Metzel. Lucrează ca artist vizual, muzician şi DJ, abordând secvenţe în mişcare din peisajul urban şi social, pe care le transformă prin editare şi recompunere în portrete ritmice ale unor locuri sau locuitori.
___
AltArt este o fundaţie din Cluj, care urmăreşte să contribuie la dezvoltarea culturii digitale din România şi să promoveze iniţiative de cercetare şi dezvoltare în domeniul intersecţiei dintre artă şi tehnologie. Printre proiectele dezvoltate de fundaţie se numără: aniMOTION, un proiect de advocacy pentru animaţie ca formă de artă, Adult Learning in Digital Arts, un proiect de cercetare pentru o educaţie lărgită în domeniul artelor digitale, sau Binar – Centrul pentru Cultura Digitală, primul spaţiu dedicat dezbaterilor şi resurselor despre cultura digitală în România. http://www.altart.org
Alternativ.ro funcţionează din 2004 ca un website promovând evenimente culturale care nu sunt atât de vizibil reflectate în presa clasică, precum expoziţii ale studenţilor, dans contemporan, workshop-uri, festivaluri de muzică electronică, etc. Din 2006 Alternativ.ro este şi un radio online, difuzând emisiuni de muzică, talk-showuri culturale, sau concerte live şi sesiuni de DJ transmise în direct din cluburi. Începând cu iunie 2007, Alternativ funcţionează ca o organizaţie non-guvernamentală, Asociaţia Alternativ. http://www.alternativ.ro
http://www.radioalternativ.ro
AVmotional este o structură destinată prezentării, schimbului şi promovării producţiilor importante din România şi din lume din domeniul muzicii electronice, performance-ului audiovizual, VJ-ingului şi instalaţiilor interactive new media. AVmotional a fost iniţiat în 2004, reprezentând prima întâlnire din România dedicată scenei audio-vizuale. Primul DVD AVmotional include 28 de performance-uri live din timpul ediţiilor 01 şi 02, cu peste 50 de artişti români şi internaţionali, şi fişiere audio cu 15 ore de muzică electronică înregistrată în timpul festivalului. AVmotional 03 a avut loc în noiembrie 2006 la Bucureşti iar în 2007 continuă să ofere o PLATFORMÃ pentru interacţiunea dintre artişti vizuali pasionaţi de muzica experimentală, şi muzicieni din zona electronică, interesaţi în arta cross-media. http://blog.avmotional.com
http://www.avmotional.com
http://www.myspace.com/avmotional
Asociaţia D Media este o organizaţie non-guvernamentală din Cluj, lucrând la intersecţia dintre arta angajată social şi noile tehnologii ale informaţiei. Printre proiectele realizate se numără conferinţe, mese rotunde, workshop-uri tehnice, proiecţii de filme, concerte, precum şi producerea de proiecte video împreună cu adolescenţi din zonă (Real Fictions 2004-2005) sau parteneri internaţionali (Made in Italy 2005-2006, Commonplaces of Transition 2007-2008). http://www.dmedia.ro
E-cart.ro este o asociaţie fondată în 2006, care urmăreşte să sprijine iniţiativele independente în arta contemporană din România şi să încurajeze colaborarea şi crearea de parteneriate pe termen lung, ca un mod de întărire a structurilor non-profit. E-cart.ro publică revista de artă online e-cart (fondată în 2003), realizează website-uri pentru alte proiecte, editează publicaţii şi organizează proiecte cu un scop educaţional, sau care crează reţele şi cadre de atitudine critică pentru artiştii români. ....................................... http://www.e-cart.ro
KEIN.ORG este un mediu de lucru colaborativ care oferă o serie de servicii de internet activiştilor şi artiştilor din lume. Operează ca o structură strict necomercială, de open source şi auto-organizare. KEIN.ORG a început în 1997 la documenta X, cu lansarea website-ului pentru campania "no one is illegal", care atunci era găzduit pe server-ul "contrast.org". Curând după aceea a primit propriul server şi infrastructură de reţea, pe care le-a oferit unor diferite grupări anti-rasiste. Din 1998 KEIN.ORG a fost conceput, dezvoltat şi administrat de echipe alternante de auto-didacţi. După zece ani de existenţă, deţine zece servere situate în diferite locaţii în Europa, găzduieşte mai mult de 500 de website-uri, în jur de 200 de sisteme de content management şi numeroase liste de mailing şi conturi de e-mail. Printre site-urile cele mai populare sunt DICTIONARY OF WAR, MAKEWORLDS, blog-ul multi-user ROUNDTABLE din cadrul Research Architecture Institute de la Goldsmiths College, reţeaua de sindicat video peer-to-peer V2V sau platforma online D-A-S-H. .......................................................http://kein.org
http://noborder.org
http://makeworlds.org
http://v2v.cc
http://dictionaryofwar.org
http://summit.kein.org
http://imaginaryproperty.com
Nettime-ro este o listă de mailing înfiinţată în 2000 de Fundaţia Format, din iniţiativa lui Alexandru Patatics. În 2001 a fost publicat text-book-ul Nettime-ro, o selecţie a mesajelor de pe nettime-ro din perioada februarie 2000 – ianuarie 2001. În prezent lista nettime-ro are 610 membri înregistraţi.................................................................. http://www.nettime.org/cgi-bin/mailman/listinfo/nettime-ro
Zona Liberă este o emisiune radio care promovează muzica electronică în România într-un mod neconvenţional. Este produsă de Matze (Cristian Stanciu), prezentată de DJ Vasile, şi difuzată pe frecvenţele Radio Guerilla în fiecare marţi între 23:00-01:00............................................ http://www.radioguerrilla.ro